Profiteer als adviseur van nieuw hypotheekconcept

Sinds wij onze nieuwe hypotheekplannen hebben gepresenteerd in de leadpartnernieuwsbrief, krijgen wij overwegend positieve reacties. Een enkele adviseur meldde ons dat hij niet zat te wachten op een rapportcijfer van zijn kantoor. Maar de meeste adviseurs juichen ons initiatief toe. Met name het inzichtelijk worden van de benodigde stappen in het adviesproces en de inzicht in de kwaliteit van het kantoor worden hierbij genoemd. De adviseur kan daardoor bijvoorbeeld ook de advieskosten beter onderbouwen.

Presentatie op de site
Eind 2009 zal het platform waarmee consumenten een adviseur kunnen zoeken volledig operationeel zijn. Dan worden de kantoren met het hoogste rapportcijfer als eerste getoond. Maar nu al kunt u er als adviseur mee aan de slag. Independer.nl vraagt op allerlei mogelijke manieren aan consumenten om een oordeel te geven over hun hypotheekadviseur. Benader al uw klanten actief om uw kantoor te beoordelen. Alleen bij voldoende oordelen wordt het rapportcijfer bij uw kantoor getoond. Dus hoe meer beoordelingen, hoe groter de kans dat u al vanaf het begin een rapportcijfer krijgt. Vanaf eind november zijn de logingegevens voor het extranet beschikbaar en kunt u de presentatiepagina’s invullen.

Commerciële kansen
Niet alleen een rapportcijfer zal helpen om nieuwe klanten te werven. Bekend is dat consumenten veelal hypotheekadvies bij meer dan één adviseur halen. Als de klant de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur voor beide adviseurs invult, zal hij zeer waarschijnlijk de hypotheek afsluiten bij de adviseur die de hoogste score in de test haalt. Ook als de straks de presentatiepagina van uw kantoor op Independer.nl up-to-date wordt gehouden, dan zal dat consumenten eerder over de streep trekken om contact met u op te nemen.

Profiteer als adviseur
Uit onderzoek van Blauw Research (najaar 2009) blijkt dat Independer.nl – naast De Hypotheker en Rabobank – één van de drie meest bezochte sites is, waar consumenten zich oriënteren op het gebied van hypotheken. Jaarlijks wordt Independer.nl door meer dan 6 miljoen mensen bezocht, waarbij hypotheken één van de best bezochte onderdelen is. De nieuwe hypotheekmodule wordt de komende tijd in verschillende media (waaronder Tros Radar op 26 oktober) gepresenteerd. Dat zal zeer ongetwijfeld nog meer bezoek opleveren. Als u uw kantoorpagina en scores op orde hebt, dan kunt u daarvan extra profiteren.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.