Zelfstandige hypotheekadviseur scoort het hoogst bij de klant

De lokale tussenpersoon scoort het hoogst (7,8) in het klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl naar hypotheekadviseurs. Adviseurs van hypotheekadviesketens krijgen gemiddeld een 7,7. Van deze ketens scoort De Hypotheekshop het best (7,7), gevolgd door HypotheekVisie (7,6) en De Hypotheker (7,5). Van de banken en verzekeraars worden Fortis Bank (7,5), SNS Bank en ING Bank (beide 7,4) het hoogst gewaardeerd door haar klanten.

Aanbod banken minst gewaardeerd
Opvallend is dat de Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, samen met ABN Amro het slechtst scoort op het aspect ‘inhoud van het aanbod’ (6,2). DSB Bank die onderaan is geëindigd in dit onderzoek scoort op dit aspect beduidend hoger (6,7) dan de Rabobank.

Onderzoek
Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van het klanttevredenheidsonderzoek naar hypotheekadviseurs van Independer.nl. Het onderzoek is gehouden onder 4.286 bezoekers van de financiële vergelijkingssite in de periode 16 maart 2007 – 15 maart 2009.

Klanten konden hun adviseur beoordelen op de volgende aspecten:
•    Deskundigheid adviseur
•    Telefonische bereikbaarheid
•    Nakomen van afspraken
•    Sfeer tijdens het gesprek

Bent u al beoordeeld?
Independer wil graag samenwerken met de best gewaardeerde hypotheekorganisaties van Nederland. Consumenten kunnen daardoor met nog meer vertrouwen een hypotheekaanvraag doen via onze website van Independer.nl doen. Wilt u ook worden beoordeeld door uw klanten? Vraag hen dan om aan het klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl deel te nemen en stuur hen de volgende link door:
http://www.independer.nl/hypotheek/adviseurbeoordelen.aspx

Bekijk alle onderzoeksresultaten in tabelvorm.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.