Goedkeuren van reviews

Sinds de lancering eind januari van het nieuwe hypotheekmodel, heeft Independer.nl al ruim 11.000 reviews van hypotheekadviseurs en Kwaliteitsmetingen goedgekeurd. U kunt zich voorstellen dat het serviceteam hier een dagtaak aan heeft. Wat doen zij zoal? Het serviceteam van Independer.nl voorkomt dat er schuttingtaal of discriminerende teksten worden getoond op de website. Ook worden ‘niet serieuze’ beoordelingen onderschept en de reacties van hypotheekkantoren worden gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van een groot aantal geautomatiseerde en handmatige checkpunten.

Soms komt het voor dat er beoordelingen binnenkomen van broers, moeders, verre neven en collega’s van adviseurs. Deze worden eruit gehaald, omdat dit ten koste gaat van de objectiviteit. De reacties van deze bekenden zijn soms wel erg grappig, zoals: ”…maar natuurlijk geef ik hem een 10, hij is toch mijn broer!”.

Een groeiend aantal hypotheekkantoren is gelukkig serieus bezig met de beoordelingen en het extranet. Klanten worden proactief naar de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur verwezen om een beoordeling achter te laten. Op deze manier werkt dit model het beste. Meer transparantie voor de consument die op zoek is naar een goede hypotheekadviseur en een goed, betrouwbaar cijfer voor uw hypotheekkantoor!

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.