Independer.nl lanceert Zoek Hypotheekadviseur

Iedere consument die hypotheekadvies nodig heeft, kan voortaan snel en eenvoudig hypotheekadviseurs vergelijken. De nieuwe module “Zoek hypotheekadviseur” staat sinds kort live op Independer.nl. Middels een rapportcijfer wordt inzicht verkregen in de kwaliteit van alle hypotheek advieskantoren in Nederland. Consumenten kunnen hiermee eenvoudig de beste hypotheekadviseur in de buurt zoeken, vinden en beoordelen.

Het rapportcijfer is gebaseerd op ervaringen van consumenten die een hypotheek adviesproces hebben doorlopen. Sinds een aantal maanden geven consumenten niet alleen hun persoonlijke mening over de adviseur, maar wordt ook objectief de kwaliteit van het adviesproces gemeten. Daartoe is een uitgebreide vragenlijst ontwikkeld gebaseerd op een methodiek van de AFM. Consumenten die deze “Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur” invullen ontvangen tevens gratis een adviesrapport.

Het initiatief komt voort uit onze missie om de financiele dienstverlening transparant te maken voor consumenten. Het kiezen van een goede en passende hypotheek is een lastig, langdurig en vaak mistig proces. De consument heeft veelal zelf onvoldoende kennis en is daarom volledig afhankelijk van een hypotheekadviseur. Tot op heden had de consument geen inzicht in de kwaliteit van hypotheekadviseurs. Door ervaringen van andere consumenten te verzamelen en op internet te delen wordt zichtbaar waar de consument het beste af is.

Consumentenorganisaties waaronder Vereniging Eigen Huis zijn enthousiast over dit nieuwe initiatief. Maar ook geldverstrekkers en brancheorganisaties zijn positief. Zij zien in dat door het transparant maken van de kwaliteit van het advies, deze omhoog zal gaan. Daar profiteert niet alleen de consument van, maar de gehele branche als gevolg van het toegenomen vertrouwen.

Independer.nl heeft de eigen bemiddeling in hypotheken stopgezet om deze dienstverlening mogelijk te kunnen maken. Vooralsnog is er geen inkomstenmodel gekoppeld aan deze gratis dienst. Op termijn denkt Independer.nl met o.a. advertentie-inkomsten de kosten te kunnen dekken.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.