Rapportcijfer vereist beoordelingen én kwaliteitsmetingen

De laatste tijd krijgt Independer.nl veel meer beoordelingen dan kwaliteitsmetingen binnen. Om een totaalscore (rapportcijfer) te kunnen krijgen, heeft u minimaal 3 beoordelingen én 2 kwaliteitsmetingen nodig. Consumentenbeoordelingen tot 5 jaar terug en kwaliteitsmetingen tot 3 jaar terug tellen mee in de totaalscore, maar een kwaliteitsmeting uit bijvoorbeeld 2005 niet.

Dempingsfactor
Om bij weinig waarnemingen uitschieters naar boven of beneden te voorkomen, dempt Independer.nl de scores. Hiermee zorgen wij voor een betrouwbare weergave van het rapportcijfer. Voor de berekening van het rapportcijfer voegen we altijd vijf waarnemingen met de gemiddelde score over Nederland toe aan de waarnemingen van het kantoor. Vervolgens berekenen we het gemiddelde en dat tonen wij als rapportcijfer op de site. Heeft een kantoor heel veel waarnemingen dan heeft de demping nauwelijks effect op het rapportcijfer.

Vraag om een beoordeling
Heeft u nog geen rapportcijfer op uw profielpagina staan, zorg dan snel dat klanten zowel een beoordeling als een Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur in vullen. Bezoekers aan onze site die een hypotheekvergelijking maken wordt gevraagd of ze ervaring hebben met een hypotheekadviseur. In dat geval vullen zij alleen een beoordeling in.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.