Nieuw: vind een adviseur binnen een straal van 5-30 km

Het vinden van een goede hypotheekadviseur was al erg gemakkelijk in ‘Zoek adviseur’, maar we maken het onze bezoekers graag nog gemakkelijker. Daarom hebben wij de mogelijkheid geïntroduceerd om aan te geven binnen welke straal rond hun postcode of woonplaats ze een adviseur willen vinden.

Postcode of woonplaats

Consumenten die via ‘Zoek adviseur’ een hypotheekadviseur willen vinden, geven eerst hun woonplaats of postcode op. Vullen ze hun postcode in dan zien zij op de volgende pagina hypotheekadviseurs in een straal van 15 km rond hun postcode. Als bezoekers hun woonplaats invoeren, krijgen zij hypotheekadviseurs te zien die zich bevinden binnen een straal van 15 km rond de postcode van het centrum van hun woonplaats. Door het aanpassen van het aantal kilomters (5, 10, 15 of 30 km) kunnen consumenten hun zoekgebied vergroten of verkleinen.

Bezoekers die direct via de hypotheekrentevergelijking in ‘Zoek adviseur’ binnenkomen, zien meteen het zoekresultaat gebaseerd op hun postcode. Daarbij wordt een straal gehanteerd van 15 km rond de postcode, die ze hebben ingevoerd voor de rentevergelijking.

Aanpassingen

Na de introductie van deze nieuwe functionaliteit in ‘Zoek adviseur’ hebben we op verzoek van verschillende kantoren twee maal aanpassingen gedaan. De kilometerbepaling is nu gebaseerd op de postcode van het centrum van de gekozen woonplaats. Dat is een methode die ook Google Maps gebruikt. Dit is volgens ons een voor bezoekers herkenbare manier om een gebied af te bakenen, waarbinnen consumenten willen zoeken. Wel heeft deze methode tot gevolg dat een bezoeker altijd de best scorende adviseur ziet, binnen het door hem afgebakende gebied. Dat kan dus betekenen dat hij/zij een adviseur bovenaan ziet staan, die zich niet in de door hem opgegeven woonplaats bevindt maar in een naburige gemeente.  Ook kan het betekenen dat een adviseur die ver van het centrum van een grote stad is gevestigd, misschien niet gevonden wordt als de klant kiest voor een kleine straal. De standaard instelling van 15 km zorgt er wel voor dat ook in de grote steden vrijwel iedereen gevonden als mensen zoeken op plaatsnaam.

We hebben met dit systeem geprobeerd in te spelen op veel verschillende omstandigheden zoals grote en kleine plaatsen, stedelijk gebied of platteland etc. De vele, vaak tegenstrijdige, opmerkingen die wij de afgelopen tijd ontvingen, hebben ons geleerd dat er geen enkel systeem is dat in alle situaties aan de verwachtingen voldoet. Niet aan die van de consument en ook niet aan die van de adviseur . Wij denken dat we met deze nieuwe methode een systeem hebben opgezet dat zoveel mogelijk intuïtief werkt voor de consument en dat bovendien eerlijk is voor adviseurs.

Reacties op dit artikel:
  1. Nico van Koesveld schreef op 28 september 2011 om 21:44

    Ik ben heel erg blij met de regio-afstandinstelling. In Barneveld wordt er nog niet zoveel gekeken op Independer, merkten we. In de dichtbij liggende plaatsen Ede en Amersfoort werd wel op Independer gekeken. Nu komen we daar met de regio-afstand van 30km ook naar voren. Met de momenteel behoorlijk goede score zijn we daar erg blij mee. Het heeft even geduurd, we mopperen soms wel even als ons iets dwars zit, maar als het goed is, dan vermelden we dat ook graag.

  2. Marga Lankreijer-Kos (Independer.nl) schreef op 4 oktober 2011 om 14:56

    Beste Nico,
    Dank voor je reactie.
    Het is nog niet voor 100% naar onze zin, in een aantal plaatsen zijn er nog schoonheidsfoutjes. Deze proberen we ook deze week op te lossen.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.