Wat betaalt de klant bij jou voor hypotheekadvies?

Transparantie brengen in de hypotheekadviesbranche, dat is het doel van ‘Zoek adviseur’. Nu bezoekers steeds meer inzicht krijgen in de kwaliteit van het hypotheekadvies, vinden wij dat het tijd wordt om ook transparant te zijn over tarieven.

Daarom is het vanaf deze week mogelijk om je tarieven voor het adviseren over en afsluiten van een hypotheek in te vullen op het extranet. Je kunt hier de meeste vormen van beloning invullen, zoals het uurtarief, vaste bedragen en abonnementstarieven. Ook kun je aangeven wat je vraagt voor het regelen van een tweede hypotheek. De tarieven van je kantoor worden aan iedere bezoeker van je profielpagina getoond. Zo weten bezoekers vooraf waar ze aan toe zijn als ze contact met je opnemen. Hieronder zie je een voorbeeld van de ingevulde tarieven.


Check je gegevens en vul ze aan
Veel kantoren hebben al aangegeven of zij op basis van provisie, uurtarief en/of een vast bedrag werken. Maar het kan zijn dat dit in de afgelopen twee jaar is veranderd. Check daarom je gegevens en vul de tarieven aan.

Wil je weten hoe je de tarieven invult? Lees dan ‘Hoe vul ik mijn tarieven in?

Reacties op dit artikel:
 1. T Kuipers schreef op 20 januari 2012 om 18:14

  Graag willen wij weten waarom wij niet meer als adviseur op uw site staan!
  Hadden 2 goede recensies die er nu ook af zijn.
  Dit terwijl we geruime tijd hebben samengewerkt en wij veel leads van u hebben verwerkt.

  • Marga Lankreijer-Kos (Independer.nl) schreef op 16 februari 2012 om 11:37

   Beste T. Kuipers, Excuses voor de late reactie.
   Is dit inmiddels opgelost/duidelijk? Zo nee: kan je misschien telefonisch contact met ons opnemen? Dan zorgen we voor een oplossing.
   035-6265585

 2. Toine schreef op 20 januari 2012 om 20:22

  Tranparantie is oke, maar graag zou ik wel een verschil willen maken in enerzijds het advies en anderzijds de bemiddeling.
  ALs je dit aanpast doe ik mee.

  • Marga Lankreijer-Kos (Independer.nl) schreef op 16 februari 2012 om 11:38

   Beste Toine,
   Dank voor je input. In het tweede kwartaal zullen we de gehele hypotheken website vernieuwen. Ook de weergave van tarieven zullen weer opnieuw onder de loep nemen en je punt meenemen.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.