Kwaliteitscheck: hoe zet je die het beste in?

Met de Kwaliteitscheck vraag je je klant een vragenlijst over het gehele adviesproces in te vullen. Vervolgens krijgt de klant per e-mail een adviesrapport toegestuurd. Met dit rapport kan de klant zien of alle onderwerpen in het adviesproces aan bod zijn gekomen. Uit de Kwaliteitscheck wordt ook een cijfer berekend. Dit cijfer telt voor 75% mee voor de totaalscore van jouw kantoor.

Meerwaarde voor klant

Het invullen van de Kwaliteitscheck kost ongeveer 15 minuten. Maar de klant krijgt er ook wat voor terug, want de vragenlijst geeft inzicht in de kwaliteit van jouw advies. Heb jij je klant goed geïnformeerd en geadviseerd? Dan krijgt je klant dit bevestigd. Zo niet dan biedt het jou de kans om op een paar punten nader in te gaan. Nodig daarom de klant uit als hij/zij vragen heeft over de inhoud of uitslag van de Kwaliteitscheck.

Benadruk nut Kwaliteitscheck

Het is het beste als de klant de Kwaliteitscheck invult vόόrdat de offerte wordt getekend, maar nadat je alle adviezen hebt gegeven. Op die manier heeft je klant echt iets aan het adviesrapport.
Vraag je je klant de Kwaliteitscheck in te vullen ná het afronden van het gehele proces? Dan vult de klant de vragenlijst eigenlijk alleen voor jou in. Zelf heeft hij/zij er dan niet zo veel meer aan. Het belang van de klant is weg en daarom zal deze minder geneigd zijn om hem in te vullen.

Adviesrapport van klant inzien

Wil je het adviesrapport van jouw klant inzien? Dan kan dat alleen als hij/zij hier zelf toestemming voor geeft tijdens het invullen van de Kwaliteitscheck. Interessant natuurlijk, want jij kunt leren van de antwoorden van je klant. Het doorsturen van het adviesrapport is een onderdeel van het Plus Abonnement dat je bij ons kan afsluiten. Het Plus Abonnement heeft nog meer voordelen.

Kwaliteitscheck alleen voor jouw kantoor

Je kunt zelf een link maken waarmee de klant direct jouw kantoor kan beoordelen. Wel zo gemakkelijk, want dan hoeft de klant niet meer te zoeken naar jouw kantoor. Lees hoe je je eigen link maakt.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.