Prijs hypotheekadvies niet altijd belangrijkst

De laagste adviesprijs is lang niet altijd doorslaggevend bij het kiezen van een hypotheekadvieskantoor. Dit blijkt uit een onderzoek dat gedaan is in opdracht van Woonfonds Hypotheken. Zij hebben 955 mensen ondervraagd die een hypotheek hebben afgesloten via een onafhankelijke adviseur.

Prijs of service

Bij de keuze tussen een prijsgericht kantoor (€ 2000,-) en een servicegericht kantoor (€ 3000,-) kiest 57% voor het prijsgerichte kantoor. Ongeveer een kwart zegt liever naar het servicegerichte kantoor te gaan en de rest geeft aan geen voorkeur te hebben. Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen met een hoge opleiding eerder kiezen voor een prijsgericht kantoor. Twintigers kiezen relatief vaker voor service en zijn ook bereid hier meer voor te betalen.

Verwachtingen op het gebied van service

De overgrote meerderheid vindt het belangrijk dat er zonder afspraak bij een kantoor binnengelopen kan worden. Ook willen zij dat  het adviesgesprek plaatsvindt in een aparte ruimte. Het advies en de bemiddeling die daarop volgt, bij het daadwerkelijk afsluiten van een hypotheek, vinden bij voorkeur plaats bij hetzelfde kantoor. Gratis parkeren, goede telefonische bereikbaarheid en een warm persoonlijk contact worden bijna als vanzelfsprekend aangenomen.

Vergelijk hypotheekadviseurs bij Independer

Het is mogelijk bij Independer hypotheekadvieskantoren met elkaar te vergelijken. Dit kan op basis van prijs-kwaliteit, maar er kan ook specifiek op kwaliteit of op prijs gezocht worden.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.