Vernieuwde Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur online bij Independer.nl

Consumenten die willen weten hoe compleet het advies van hun hypotheekadviseur is kunnen dat controleren met de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur. Vanaf vandaag staat de geheel vernieuwde versie van die check live.

De aanpassingen hebben betrekking op de nieuwe wetgeving rondom hypotheekrenteaftrek die sinds 1 januari geldt. Zo zijn de vragen over ‘beleggen’ vervallen, net als de vraag over het continuatietarief. Verder zijn in de nieuwe vragenlijst opmerkingen uit de branche verwerkt, zodat de vragen nog beter aansluiten bij de praktijk.

De Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur is gebaseerd op de systematiek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM heeft deze ontwikkeld om de consument inzicht te geven in de onderwerpen die aan bod moeten komen bij een hypotheekadviesgesprek. De systematiek is voortgekomen uit de vele onderzoeken naar hypotheekadviezen die de AFM heeft verricht. Uit AFM- onderzoek blijkt dat er een verband bestaat tussen de kwaliteit van het adviesproces en de kwaliteit van het advies.

Consumenten ontvangen na het doorlopen van de Kwaliteitscheck per e-mail een adviesrapport. Ook krijgen zij een rapportcijfer te zien. Het scoremodel waar dit rapportcijfer uit voortkomt, is ontwikkeld door Independer.nl. Het cijfer telt mee voor de score van hypotheekadviseurs zoals die wordt getoond in de module ‘Zoek hypotheekadviseur’. Deze module helpt consumenten bij het vinden van een goede hypotheekadviseur in de regio.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.