Nu ook door bezoekers te kiezen: online zelf afsluiten

Bezoekers kunnen op onze site nu alleen kiezen voor hypotheekadvies via een adviseur. Daarna kunnen zij ook aangeven hoe en op welke plek ze geadviseerd willen worden. Meer mogelijkheden zijn er tot op heden niet, terwijl steeds meer mensen graag hun hypotheek zelf en online willen regelen, zonder advies. Deze keuzeoptie hadden we tot nu toe niet. Daarom gaan we dit mogelijk maken voor klanten die voor zelf afsluiten kiezen op onze website. Uiteraard blijven we consumenten die hypotheekadvies willen actief naar Zoek Adviseur, en dus jouw kantoor, doorverwijzen.

Adviseur meest populair

De afgelopen jaren is er een duidelijke verschuiving in bedieningsconcepten voor het afsluiten van een hypotheek. De meerderheid van de consumenten wil nog steeds advies op een kantoor, maar de vraag naar bijvoorbeeld webcamadvies is flink gegroeid. Onze bezoekers kunnen nu ruim een jaar kiezen uit de belangrijkste bedieningsconcepten van hypotheekadviseurs. Maar het zelf (online) afsluiten van hypotheken was nog geen keuzeoptie, terwijl dit concept in de toekomst steeds belangrijker wordt. Vanaf 1 oktober komt daar verandering in. Onze bezoekers kunnen dan kiezen tussen hypotheekadvies en zelf afsluiten.

Hoe werkt het?

Bezoekers van onze productvergelijking kunnen kiezen voor hypotheekadvies of zelf online een hypotheek afsluiten. Voor hypotheekadvies wordt de bezoeker doorgeleid naar Zoek Adviseur. Voor de keuze ‘zelf online afsluiten’ hebben we een samenwerking met Hypotheek24.nl opgestart. Bezoekers worden direct in de module van Hypotheek24.nl opgevangen en kunnen hier hun hypotheek zelf afsluiten. De samenwerking is in eerste instantie een pilot van drie maanden tot 1 januari 2016. Daarna bekijken wij of en hoe we ermee verder gaan.

Kies advies of zelf doen

Wat betekent dat voor jullie?

Wij hopen dat het aanbieden van dit bedieningsconcept extra bezoek gaat opleveren voor onze hypotheekmodule. Nieuwe bezoekers die ook bij jouw kantoor terecht kunnen komen. Omdat zij toch liever hypotheekadvies willen, of dat zelf afsluiten voor deze consumenten niet geschikt is.

Heb je hier nog vragen over: stuur dan een e-mail naar extranethypotheken@independer.nl

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.