Hoe kan een klant mijn kantoor beoordelen?

Op Independer.nl kan een klant jouw kantoor beoordelen. Er zijn twee manieren waarop een klant dit kan doen. De eerste is de review, een subjectieve beoordeling. Daarnaast kan een klant de Kwaliteitscheck invullen, een objectieve beoordeling. Voor beide beoordelingen krijg je apart een cijfer. Heb je minimaal 3 reviews en 2 Kwaliteitchecks? Dan wordt jouw totaalscore zichtbaar op ‘Zoek Adviseur’.

Review
Jouw klant kan via Independer.nl een review over jouw kantoor schrijven. Wanneer een klant een review invult kan hij/zij in maximaal 1000 tekens een mening geven over jouw kantoor. Daarbij geeft de klant met een cijfer aan hoe waarschijnlijk het is dat hij/zij jouw kantoor bij een vriend of collega zal aanbevelen. Deze meetwijze wordt Net Promoter Score (NPS) genoemd. In dit artikel lees je meer over NPS.

De review, met cijfer, wordt op je profielpagina apart getoond. De reviews zijn geordend op datum, waarbij de meest recente bovenaan staat. Het totaalcijfer van elk kantoor is opgebouwd uit zowel reviews als de Kwaliteitschecks.

Kwaliteitscheck
De Kwaliteitscheck is een uitgebreide vragenlijst, waarin een klant jouw hypotheekadvies checkt. De vragenlijst is samen met de AFM samengesteld en door de AFM goedgekeurd. Invullen van de check kost een klant ongeveer 15 minuten. Daar krijgt hij/zij een adviesrapport voor, met een cijfer. Dit cijfer is berekend n.a.v. de gegeven antwoorden in de Kwaliteitscheck.

Het gemiddelde cijfer van de Kwaliteitschecks wordt apart getoond op je profielpagina. De Kwaliteitscheck kan je inzien wanneer je kantoor een Plus Abonnement bij Independer.nl afneemt.

De totaalscore van elk kantoor is opgebouwd uit zowel de Kwaliteitschecks als de reviews. Let op: Wanneer een klant de Kwaliteitscheck invult, komt hij/zij automatisch langs de review. Op die manier hoef je je klant maar naar één link te sturen en ontvang jij twee cijfers.

Tot één jaar terug
Een klant kan een beoordeling tot één jaar na het adviesgesprek invullen. Beoordelen van een adviesgesprek van langer dan één jaar geleden is niet mogelijk. Een goedgekeurde review telt 5 jaar mee op Independer.nl en een goedgekeurde Kwaliteitscheck 3 jaar.

Lees hier meer over de berekening van de totaalscore.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.