Meld eenmalig partijdige beoordelingen zonder consequenties

De afgelopen weken hebben wij meerdere kantoren betrapt op partijdige beïnvloeding van hun eigen rapportcijfer. Alle beoordelingen en gegevens van deze kantoren hebben wij verwijderd, waardoor deze kantoren minder zichtbaar zijn voor onze bezoekers. Ook staat er een melding van partijdige beïnvloeding op de profielpagina van de kantoren. Wij hebben over deze recente fraudegevallen ook een persbericht uitgebracht.

Eenmalig pardon
Wij vinden het heel vervelend dat er kantoren zijn die op een oneerlijke manier hun rapportcijfer proberen te verhogen. Toch willen wij deze kantoren nog een kans geven. En daarom kunnen zij, zonder gevolgen, eenmalig hun partijdige beoordelingen aan ons laten weten. Alleen als je deze meldt voor 1 december a.s. blijft dit zonder gevolgen.

Verwijderde gegevens

Denk jij dat je op een niet helemaal eerlijke manier beoordelingen hebt verzameld? Stuur dan voor 1 december een e-mail aan extranethypotheken@independer.nl en vermeld hierin de gegevens van de partijdige beoordeling(en) of Kwaliteitscheck(s). Wij zullen deze direct afwijzen, zodat de beoordeling niet meer wordt getoond en meegeteld voor het totaalcijfer.

Wel ontvang je van ons per brief een officiële waarschuwing. Als we op een later tijdstip nog een beoordeling vinden die niet aan onze criteria van partijdigheid voldoet, leggen we jouw kantoor de volgende sancties op. We beëindigen je abonnement, we verwijderen alle beoordelingen en plaatsen bovenstaande tekst (zie plaatje) op jouw kantoorpagina.

Criteria partijdige beoordelingen
Het is onmogelijk om een volledige lijst met activiteiten te geven die wij als partijdig zien, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • het geven van valse beoordelingen
  • het (laten) invullen van kwaliteitschecks door bijvoorbeeld eigenaren, samenwerkingspartners, werknemers of familieleden / vrienden van medewerkers van hypotheekkantoren
  • beoordelingen die zijn ingevuld op een hypotheekkantoor
  • beoordelingen of kwaliteitschecks die samen met de klant zijn ingevuld
  • als er een beloning is gegeven voor het geven van een beoordeling
  • als een beoordeling is ingevuld onder dreiging van rechtsmiddelen

Over ons zerotolerancebeleid hebben we regelmatig gepubliceerd. Wil je er meer over weten? Lees dan in dit artikel wat het precies inhoudt.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.