Een terugblik op 2011 en onze plannen voor 2012

2011 was een turbulent jaar. Voor de hypotheekmarkt maar zeker ook voor ‘Zoek hypotheekadviseur’, het hypothekenplatform van Independer.nl. 2011 stond voor Independer.nl in het teken van de massale uitrol van het platform. Dat leidde bijvoorbeeld tot maar liefst 35.000 beoordelingen in de database en tot een sterke toename van het aantal deelnemende kantoren. In totaal heeft ongeveer 36% van de kantoren zich aangemeld. Bijna 1000 kantoren heeft een cijfer op Independer.nl.

Award ‘Beste Hypotheekkantoor’
In oktober hebben wij de Independer.nl Award voor het ‘Beste Hypotheekkantoor’ in de regio uitgereikt. Dat heeft veel positieve, maar ook kritische publiciteit opgeleverd. Een deel van de kritiek had betrekking op de veronderstelde fraudegevoeligheid van het systeem. De awards hebben een aantal kantoren inderdaad in de verleiding gebracht om iets te creatief reviews te verzamelen. Ons anti-fraudeteam heeft gelukkig heel veel gevallen opgespoord. Meestal konden we volstaan met uitleg van de regels en een waarschuwing. Bijvoorbeeld dat beoordelingen door vrienden, familie en medewerkers van een hypotheekkantoor niet zijn toegestaan, ook niet als echt een hypotheekadvies is gegeven. Maar in enkele gevallen hebben wij moeten besluiten om een kantoor ‘op zwart ’ te zetten: wij verwijderen dan alle reviews plaatsen een vermelding daarvan op de site.

Nieuwe website
In 2012 gaan wij door met het ontwikkelen van het model. Wij werken nu al hard aan een verbeterde website, waarop adviseurs zich nog beter kunnen profileren. De website zal daarbij een metamorfose ondergaan qua ‘look and feel’ en daarmee beter aansluiten bij onze andere modules.

Onderscheid reviews
We hebben goed geluisterd naar opmerkingen uit de branche. Op basis daarvan onderzoeken we momenteel of een verbetering van de vragenlijst en een betere wijze van berekening van de totaalscore haalbaar is. Waar mogelijk gaan we ook onderscheid maken tussen gecontroleerde en niet gecontroleerde reviews.

Tarieven
Dit jaar zullen we ook de tarieven van hypotheekadviseurs prominenter gaan gebruiken in de presentatie op de site. Want klanten willen niet alleen weten wat de kwaliteit van een adviseur is, maar ook hoeveel zijn advies kost.

Kortom, ook in 2012 blijven we werken aan het model. En natuurlijk zullen we ook in 2012 blijven luisteren naar input uit de branche.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.