“Goed dat er wordt geluisterd naar feedback uit de markt”

Uiteraard is Independer.nl erg enthousiast over de module ‘Zoek hypotheekadviseur’. Maar belangrijker is wat jullie van dit model vinden. Daarom vragen wij regelmatig hypotheekadviseurs naar hun mening. Deze keer vroegen we de mening van Arend-Jan Veurink, hypotheekadviseur bij Vericon Financieel Adviseurs in Hardenberg.

Wat zijn jouw ervaringen met de module ‘Zoek hypotheekadviseur’?
“De beoordelingen zorgen ervoor dat we tijdens het hypotheektraject van a-z nog scherper blijven. Het is ook een prettige manier om vinger aan de pols houden wat betreft klanttevredenheid. En ook zien we hoe de andere collega’s op kantoor ervoor staan. Wij sturen, nadat de hypotheek gepasseerd is, een e-mail met het verzoek ons te beoordelen. Ongeveer de helft ervan ontvangen wij van onze relaties terug. Daarnaast gebruiken wij de reviews en onze vermelding op Independer.nl om klanten te werven. Heel af en toe krijgen we een klant binnen via Independer.nl. De meeste leads komen via bestaande klanten. Wij vertellen natuurlijk wel altijd dat wij goed worden beoordeeld. Ik merk dat dit bijdraagt aan het vertrouwen.

Wat vind je ervan dat het zoekresultaat nu wordt gesorteerd op prijs/kwaliteitverhouding?
“Ik vind het goed dat dit onderdeel zo in ontwikkeling is en ook dat het aantal beoordelingen belangrijker wordt. Op prijs kun je natuurlijk gemakkelijk vergelijken. Aan de andere kant merk ik dat de prijs van een hypotheektraject wel afhankelijk is van de situatie van de klant (complexiteit, voorbereiding, wensen etc). Dus welke prijs zet je neer? Een lage prijs om zo hoger in de zoekresultaten te komen en vervolgens de klant te vertellen dat het een ‘vanaf-prijs’ is? Of een prijs die meer recht doet aan de realiteit? Wij kiezen voor dat laatste, mede omdat uit onderzoek blijkt dat klanten de prijs van hypotheekadvies lager inschatten dan wat gangbaar is. We hebben dus een gezamenlijk belang om consumenten te informeren over reële prijzen.”

Wat vind je van de vernieuwde hypotheeksite van Independer.nl?
“Ik vind het goed dat jullie de site doorontwikkelen en dat daarbij ook wordt geluisterd naar feedback uit de markt. Afgaand op wat ik heb gezien, ziet het nieuwe zoekresultaat ziet er netjes uit. Ik verwacht dat deze site in de toekomst belangrijker voor ons kantoor gaat worden.”

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.