Heb jij je tarieven al ingevuld?

Het provisieverbod gaat pas volgend jaar in. Maar jij kan nu al laten zien dat jouw tarieven transparant zijn. Doe net als ruim 420 andere kantoren en vul je tarieven in op jouw profielpagina.

Om jouw tarieven in te vullen ga je naar het Extranet en kies het tabblad ‘Kantoor’. Vink de vakjes aan die voor jouw kantoor van toepassing zijn.

Provisiebasis
Word je door de geldverstrekker beloond op basis van provisie? Vink dan dit vakje aan.

Abonnement
Bied je je klanten een abonnement aan? Vink het vakje aan en geef aan wat de jaarlijkse kosten zijn van het abonnement.

Uurtarief
Adviseer je je klanten op basis van een uurtarief? Vink het vakje aan en vul jouw uurtarief in. Ook kun je aangeven hoeveel uur het regelen van een nieuwe hypotheek minimaal en maximaal kost. Zo weet je toekomstige klant wat het regelen van een nieuwe hypotheek ongeveer gaat kosten.

Eerste gesprek
Hier kun je invullen of je de klant een factuur stuurt voor het eerste oriënterende gesprek. Is het eerste gesprek op jouw kantoor gratis? Vul dan 0 in.

Verhoging of tweede hypotheek
Het regelen van een verhoging of tweede hypotheek kost meestal net zo veel tijd als het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Vul hier het vaste bedrag in dat je rekent voor het regelen van een verhoging of tweede hypotheek.

Vast bedrag
Vraag je een vast bedrag voor hypotheekadvies? Geef dan aan welke tarieven je voor welke hypotheekbedragen rekent. Vraag je voor een hypotheek tot 250.000 euro een bedrag van 2.500 euro? Dan vul je bij ‘Hoogte hypotheek tot’ 250.000 euro in en bij ‘Bedrag’ 2.500 euro.

Bereken je geen verschillende bedragen? Dan vul je in het eerste vakje ‘999.999’ in. En vul dan bij ‘Bedrag’ het tarief in dat je je rekent.

Voorbeeld van ingevulde tarieven op extranet

Welke service geef je?
Om de consument een zo goed mogelijk beeld van je tarief en bijbehorende werkzaamheden te geven, vragen we je om aan te geven welke service je geeft bij een nieuwe hypotheek. Vink de opties aan die bij jou van toepassing zijn.

Overige opmerkingen over je tarief
Heb je bijvoorbeeld een speciaal tarief voor zelfstandigen of starters? Dan kun je dit hier aangeven. Het is wel belangrijk om dit kort en bondig te doen.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.