Minder positieve beoordelingen zijn ook waardevol

Het aantal kantoren met een extranetaccount groeit dagelijks. Ook het aantal kantoren met een totaalcijfer stijgt nog steeds. Met minimaal 3 beoordelingen en 2 kwaliteitschecks tonen wij het totaalcijfer op jouw profielpagina.

Niet reëel
Opvallend is het grote aantal beoordelingen met het cijfer 9 en 10. Als een kantoor alleen maar negens en tienen heeft, geeft dit geen realistisch beeld. Waar wordt gewerkt, vallen spaanders. En ook een hypotheekadviseur is niet perfect. Het is dus niet mogelijk dat adviseurs alleen maar zeer tevreden klanten hebben. Bezoekers van ‘Zoek adviseur’ beseffen dat. Alleen hoge cijfers kunnen daarom wantrouwen wekken.

Reageer op beoordeling
Wij raden je aan om ook kritische klanten om een beoordeling te vragen. Een profiel met hier en daar een 6 is een stuk realistischer. Bovendien biedt het jou de kans om te reageren. Is een review minder positief en heb je een goed weerwoord, plaats dat dan vooral. Het is een goede manier om bij een minder positieve beoordeling jouw kant van het verhaal te doen. Klanten lezen ook graag hoe jij met klachten omgaat. Als je daar serieus op ingaat, telt het lagere cijfer voor de consument vaak niet eens meer. Minder positieve reviews kunnen zo een waardevolle aanvulling vormen op jouw profielpagina. Vraag daarom ook kritische klanten om een beoordeling.

 

Reacties op dit artikel:
  1. Peter van Haaften schreef op 20 januari 2012 om 17:49

    Ik ben er van overtuigd dat een gemiddelde hypotheekadviseur wel uitmuntend zijn of haar werk doet, ook dit mag nu eens breed in de publiciteit komen. Persoonlijk zou ik geen enkele dienstverlener kunnen opnoemen waar het serviceniveau zo hoog ligt, ik ben er zeker van dat dit bij de rest van de beoordeelde adviseurs niet anders is. Wellicht een tip voor Independer om ons eens en-public in een positief daglicht te zetten!

  2. Saskia Schravemade (Independer.nl) schreef op 24 januari 2012 om 13:29

    Beste Peter,

    Dank je wel voor je reactie. Zoals ook aangegeven staat ‘zoek adviseur’ vol met uitmuntende beoordelingen. Wij proberen juist de kritische consument te vinden, die er volgens ons ook moet zijn. Heb je nog vragen of opmerkingen, bel ons gerust!

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.