Ranglijst gewijzigd door aanpassingen formule

Op 18 december 2012 hebben wij twee aanpassingen gedaan op onze site. Hierdoor kan het zijn dat jouw kantoor een andere plek op de ranglijst heeft gekregen. Dat komt omdat wij voortaan het tarief voor een overlijdensrisicoverzekering laten meetellen en de kwaliteit van het advies zwaarder laten meewegen in de prijs-kwaliteitformule.

Tarief overlijdensrisicoverzekering telt mee

Op dit moment is het voor de klant niet altijd duidelijk of hij naast de prijs voor hypotheekadvies en -bemiddeling ook nog moet betalen voor advies over een overlijdensrisicoverzekering. Daarom tonen wij voortaan de prijs voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek inclusief het advies voor een overlijdensrisicoverzekering. Dit tarief kun je zelf invullen via het extranet (zie plaatje).

ORV tarief 2

Hoe telt het tarief mee?

Zoals je ziet heb je drie keuzes:

  • Kosten zijn verwerkt in het vaste bedrag: het tarief wijzigt niet.
  • Apart bedrag voor orv: het bedrag wordt opgeteld bij het tarief dat in het zoekresultaat bij het kantoor vermeld staat
  • Wil ik niet zeggen: een gemiddeld bedrag, op dit moment 320 euro, plus 50 euro wordt opgeteld bij het tarief.

Totaalscore weegt zwaarder

Kwaliteit van hypotheekadvies staat bij ons voorop. Daarom telt het totaalscore voortaan zwaarder mee in de prijs-kwaliteitformule. De nieuwe formule zorgt ervoor dat de totaalscore meer en de prijs minder meetelt. De aantallen Kwaliteitschecks blijven even belangrijk, de aantallen reviews minder.

De aanpassing van de prijs-kwaliteitformule heeft gevolgen voor de positie van kantoren in het zoekresultaat. Daarom hebben we besloten deze tegelijkertijd met het tonen van de tarieven voor overlijdensrisicoverzekering door te voeren op onze site.

 

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.