“Sommige mensen denken dat ik kan toveren met hypotheken”

Vorig jaar ging de award voor Beste Hypotheekkantoor van Nederland naar Paul Spatzker Hypotheekadvies in Oirsbeek. Wij waren benieuwd naar zijn ervaringen en interviewden hem. Spatzker had deze uitverkiezing niet zien aankomen. “Het was een verrassing voor mij dat ik de landelijke award won. Ik had gehoopt op de regionale titel. De landelijke titel had ik zeker niet verwacht.”

Tita Tovenaar

Het winnen van de award heeft hem geen windeieren gelegd. “Door het winnen van de award belden veel mensen, die niet tot mijn klantenkring horen, mij op voor een afspraak. Veel van deze klanten vertelden dat ze juist mij belden, omdat ik de award had gewonnen.” Het winnen van de award zorgde er ook voor dat Spatzker klanten kreeg waar hij niet zoveel mee kon. “Ik had ook afspraken met mensen die dachten dat ik Tita Tovenaar was op hypotheekgebied. Ze dachten dat ik als ‘Beste Hypotheekkantoor’ alles voor ze kon regelen. En dat is natuurlijk niet zo. Die mensen heb ik helaas moeten teleurstellen.”

Veel reacties

Spatzker zocht en kreeg ook veel media-aandacht. “ Ik ben geinterviewd door L1, de regionale omroep in Zuid-Limburg en het bericht heeft daar ook een tijd op Teletekst gestaan. Zelf heb ik nog contact gezocht met een lokale en regionale krant. Het interview in de regionale krant was een groot succes. Ik heb daarop veel leuke reacties gekregen. Van klanten, maar ook van collega’s, geldverstrekkers, notarissen, maar ook bijvoorbeeld van de plaatselijke bakker.”

Beoordeling adviesproces belangrijk

De winnaar van vorig jaar werkt er hard aan om goed te blijven scoren. “Tijdens adviesgesprekken vraag ik regelmatig of alles duidelijk is en of de klant tevreden is. Ik vraag ze dan ook of ze hun ervaringen met mij willen delen op Independer.nl. Binnenkort zal ik in mijn gesprekken er meer op sturen dat mensen het hypotheekadviesproces beoordelen. Want dat is eigenlijk belangrijker.”

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.