Verklaring ‘Geen partijdige beïnvloeding’ verplicht

Het geven van een valse beoordeling of het invullen van een beoordeling door bijvoorbeeld eigenaar, medewerkers of familieleden van werknemers van het kantoor, is niet toegestaan. Maar ook mag je geen beloning geven voor het invullen van beoordelingen, zoals een boekenbon of een taart. Want ook dit kan van invloed zijn op de manier waarop de consument een beoordeling invult. Independer vindt het van groot belang dat alle beoordelingen betrouwbaar en integer zijn. Daarom hanteren we strikte regels.

Uitgebreide fraudechecks

Bij Independer controleren we alle beoordelingen die binnenkomen. Dit gebeurt automatisch én handmatig. Uiteraard controleren we de beoordelingen van alle kantoren, dus ook van mogelijke prijswinnaars. Helaas kunnen wij niet voorkomen dat er toch beoordelingen worden geplaatst die een kantoor bewust heeft ingevuld om de totaalscore te beïnvloeden.

Tarieven

Het is ook niet toegestaan om het resultaat te beïnvloeden door een zeer laag tarief te vermelden, terwijl je dit tarief niet aan je klanten aanbiedt.

Ondertekening verplicht

Om dit soort beïnvloeding te voorkomen, vragen we kantoren die kans maken op een prijs om de verklaring ‘Geen partijdige beïnvloeding’ te ondertekenen. Door het ondertekenen van dit document verklaart het kantoor niet bekend te zijn met partijdige beïnvloeding van het resultaat, zoals hierboven beschreven.

Boete 10.000 euro

Kantoren die kans maken op een prijs en dus deze verklaring moeten ondertekenen, worden nog eens extra gecontroleerd op fraude. Wordt jouw kantoor daarna betrapt op fraude dan moet je ons een boete van € 10.000,- betalen. Deze boete is in de verklaring opgenomen. Onderteken je de verklaring niet dan kan jouw kantoor helaas geen kans maken op een prijs.

Reacties op dit artikel:
 1. Andy schreef op 25 juli 2012 om 14:22

  een boete van € 10.000,- vind ik wel gortig. Een definitieve verwijdering uit het bestand met een daarbij behorende publicatie op de site dat het kantoor is verwijderd uit het bestand zou al een blamage genoeg zijn lijkt mij.

 2. Saskia Schravemade (Independer.nl) schreef op 26 juli 2012 om 09:48

  Beste Andy,

  Ik snap je reactie. Een verklaring zonder boete bepaling is een beetje een loze maatregel. Een kantoor dat van plan is te frauderen kan dan immers rustig tekenen. Een kantoor dat zich netjes aan de regels houdt hoeft uiteraard niets te vrezen en kan dus rustig tekenen.

  Als we een kantoor betrappen op bijvoorbeeld het invullen van fake reviews dan verwijderen we het kantoor juist niet uit het bestand. We verwijderen dan wel alle beoordelingen en plaatsen gedurende 6 maanden een opvallende melding op de site dat we beoordelingen hebben weggehaald wegens partijdige beïnvloeding. Dit doen we overigens niet alleen bij potentiële awardwinnaars maar bij ieder kantoor dat probeert zijn positie op onze site op een oneerlijke manier te verbeteren

  We willen uiteraard voorkomen dat we een award terug zouden moeten trekken omdat de winnaar vals gespeeld blijkt te hebben. We nemen daarom tal van maatregelen om dat te voorkomen. De verklaring door de kantoren zelf met een flinke sanctie als drukmiddel, is een van die maatregelen.
  Groet,
  Independer.nl

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.