“Felicitaties kreeg ik ook van verschillende geldverstrekkers”

Maas en Waal Hypotheken won vorig jaar voor de eerste keer de hypotheekprijs 2013 voor het Beste Kantoor in de regio Rotterdam-Rijnmond. Wij vroegen eigenaar Focco van der Waal naar zijn ervaringen.

Was je verrast dat jouw kantoor de regionale winnaar was van de hypotheekprijs van Independer?

Vorig jaar was ik enorm verrast toen ik de Independer hypotheekprijs ‘Beste kantoor 2013’ won. Weliswaar kon je als adviseur de tussenstand van tevoren bekijken op de site van Independer, maar dat ging alleen om aantallen. Ik had gedacht dat een groter kantoor meer kans zou maken. Maar achteraf bleek dat meer kleinere kantoren in de prijzen waren gevallen.

Wat heeft jouw kantoor gemerkt van het winnen van de prijs?

Door het winnen van de prijs heb ik beduidend meer hypotheekaanvragen gekregen. De aanvragen die via Independer binnen kwamen resulteerden vrijwel allemaal in het daadwerkelijk afsluiten van de hypotheek. Het winnen van de hypotheekprijs heeft mij uitsluitend positieve ervaringen opgeleverd. Ook van collega adviseurs, op één na dan. Ik vond het erg leuk dat ik spontaan werd gebeld werd door accountmanagers van verschillende geldverstrekkers.

Op welke manier heb jij de publiciteit opgezocht om je winst uit te dragen?

Na het winnen van de prijs heb ik de publiciteit gezocht door het versturen van een persbericht. Dit werd niet alleen plaatselijk opgepakt, maar er stond bijvoorbeeld ook een stukje in het regionieuws van het AD. Ook kreeg ik een halve pagina in de uitgave van de plaatselijke ondernemersclub. Facebook en LinkedIn heb ik ingezet. En uiteraard heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de raamposters die Independer toestuurde.

Hoe motiveer jij je klanten om een beoordeling op Independer achter te laten?

Klanten motiveer ik om een beoordeling op Independer achter te laten. Niet alleen een review, maar ook de uitgebreide check. Zij krijgen namelijk door het adviesrapport te zien of het adviesproces volledig en juist is verlopen. En voor de adviseur is het een heerlijk compliment als er een hoog cijfer uit de beoordeling rolt.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.