FAQ execution only hypotheken Independer

Independer gaat starten met het aanbieden van execution only hypotheken. We kunnen ons goed voorstellen dat hier veel vragen over zijn. Op deze pagina vind je een overzicht van de veelgestelde vragen.

Heb je toch nog een andere vraag of wil je een reactie geven? We nodigen je uit om deze hieronder te stellen.

Waarom gaan jullie execution only aanbieden?

De laatste jaren is de markt, maar ook de consument veranderd. Wij denken dat door de verandering in de regelgeving een bepaalde groep starters prima hun hypotheek zelf kan afsluiten. Consumenten regelen hun financiële zaken steeds vaker online en sluiten producten af. De consument heeft ook behoefte aan online afsluiten. Dit heeft de test met Hypotheek24 laten zien.

Hoe zit het nu met de samenwerking met Hypotheek24?

Deze samenwerking is kort geleden in goed overleg beëindigd. Alle bezoekers in onze rentevergelijking worden, tot het live gaan van de nieuwe hypotheekmodule, doorgeleid naar Zoek Adviseur.

Blijft Zoek Adviseur bestaan?

Ja. Dit is en blijft een onderdeel van ons hypotheekmodel. Bezoekers kunnen binnenkort kiezen op welke manier zij hun hypotheek willen afsluiten: zelf afsluiten via execution only, rentes en voorwaarden vergelijken of een adviseur zoeken via Zoek adviseur.

Kan ik van de website af en/of mijn abonnement opzeggen?

Je kunt niet volledig van onze website af. Alle hypotheekkantoren moeten beoordeeld kunnen worden. Daarom blijven de basisgegevens zoals adres en woonplaats op onze site staan. Wel kun je ervoor kiezen om de extra informatie die bij jouw kantoor staat te verwijderen, zoals foto’s en openingstijden. Je zegt dan je extranetaccount op. Ook het betaalde Plus Abonnement kun je opzeggen Als je opzegt in mei houden we je niet aan de opzegtermijn.

Kan ik meedoen in deze nieuwe module?

We gaan uitsluitend samenwerkingen aan met hypotheekaanbieders die via execution only hypotheken aanbieden. Andere partijen met andere concepten nemen we hier niet in mee.

Geven jullie advies?

In eerste instantie niet. We gaan in de tweede helft van 2016 execution only aanbieden voor starters, zonder advies dus. Daarna breiden we de doelgroepen uit naar doorstromers en oversluiters. Wij willen uiteindelijk iedereen kunnen helpen, die bij ons komt om een hypotheek af te sluiten. Niet iedereen kan dat zonder advies. Daarom gaan we ook advies aanbieden. Denk hierbij aan online geautomatiseerd advies, wellicht in de toekomst op basis van kunstmatige intelligentie. Ook bij het toevoegen van adviesvormen doen wij dit in kleine stapjes. En we informeren je hier van tevoren over.

Wanneer gaan jullie advies geven?

Onze focus ligt dit jaar op het goed live zetten van de execution only module. Wij weten nog niet precies wanneer wij de eerste stappen naar advies kunnen zetten.

Wat gaan jullie doen met klanten die niet binnen execution only passen?

Er zal een grote groep zijn die wij niet kunnen helpen of die toch niet zelf wil afsluiten. Ook zal er een groep zijn waarvan wij beslissen dat de execution only module niet bij hen past. Bijvoorbeeld na het afnemen van een kennis- en ervaringstoets. Deze mensen verwijzen wij via Zoek Adviseur door naar een hypotheekkantoor.

Is de nieuwe module van Independer ook zichtbaar als kantoor in Zoek Adviseur?

Nee, Zoek Adviseur blijft in de huidige vorm bestaan. Goed om te weten: bijna alle bezoekers van Zoek Adviseur komen daar rechtstreeks, of via zoekopdrachten bij Google binnen. Zij gaan dus niet eerst naar de homepage van Independer om vervolgens door te klikken naar Zoek Adviseur.

Krijg ik nu minder klanten via Zoek Adviseur?

Zoek Adviseur heeft zijn eigen bezoekstromen, omdat deze met name op basis van zoekopdrachten in Google naar onze website worden geleid. Deze bezoekstromen zullen zeker niet gaan afnemen. Wij verwachten, omdat we meer capaciteit op het hypotheekdomein gaan inzetten, dat het bezoek in Zoek Adviseur zelfs gaat toenemen. Dit komt door het uitvallen van klanten in de execution only module, maar ook doordat we meer bezoekers naar onze website gaan trekken.

Houden jullie ons op de hoogte?

Uiteraard houden we jullie op de hoogte. Zodra er meer bekend is over een livedatum of over hoe de module eruit gaat zien, informeren we je per e-mail. Heb je eerder vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Gaan jullie de e-mailadressen van beoordelaars gebruiken om execution only aan te bieden?

Nee, dat gaan wij niet doen, want dat vinden we niet fair naar jullie toe.

Hoe past deze nieuwe module in de objectiviteit die Independer nastreeft? Er is toch maar een beperkt aantal hypotheekaanbieders dat exection only aanbiedt?

De online hypotheekmodule toont alleen aanbieders die akkoord zijn gegaan met exection only. Daarnaast bieden we de rentevergelijking, waar (bijna) alle aanbieders in voorkomen. We kunnen ons voorstellen dat er een situatie komt waarin het prijs/kwaliteitsverschil met een aanbieder die geen execution only aanbiedt erg groot is. Wij gaan deze bezoekers hier duidelijk op wijzen en de mogelijkheid bieden om alsnog via de rentevergelijking een adviseur te zoeken die dit product wel kan afsluiten.

Speelt Achmea een rol in het opzetten van deze execution only module?

Nee, uiteraard hebben ze als grootaandeelhouder groen licht gegeven om deze module te ontwikkelen, maar het initiatief komt volledig van Independer.

Wat kost het om een hypotheek online zelf af te sluiten?

Dat weten we op dit moment nog niet, dus daar kunnen we nog niets concreets over zeggen.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.