We gaan van start met online hypotheken

Deze week zijn we gestart met het aanbieden van online hypotheken, zoals we in april al hebben aangekondigd. Een bezoeker kan nu bij ons zelf online een hypotheek afsluiten, een hypotheekadviseur zoeken en rentetarieven met elkaar vergelijken.

Hoe werkt het precies?

De twee belangrijkste mogelijkheden komen op onze site duidelijk naast elkaar te staan: zelf je hypotheek online afsluiten of via een adviseur. Je kunt ook nog steeds de hypotheekrente met elkaar vergelijken. Wie zelf wil afsluiten, doorloopt het hele traject via onze site. Wie kiest voor een adviseur wordt doorverwezen naar ‘zoek adviseur’.

Wie kan er bij Independer zelf afsluiten?

Independer start met een execution only variant, dus we geven geen advies. Een kennis- en ervaringstoets is dan ook onderdeel van het afsluitproces. Op dit moment gaan we alleen starters in loondienst helpen. Iedereen die daar buiten valt leiden we door naar Zoek Adviseur, bijvoorbeeld iemand die aangeeft een doorstromer te zijn. En ook mensen die niet slagen voor de kennis- en ervaringstoets – je mag hem maar één keer maken –  verwijzen wij door naar Zoek Adviseur.

Eigen backoffice

Onze backoffice wordt gevormd door een team van ervaren en gediplomeerde mensen die onze klanten gaan helpen: vanaf de aanvraag tot het moment van passeren bij de notaris. Zij helpen met het afsluiten van de hypotheek, beantwoorden vragen en helpen met het papierwerk. Ook zorgen zij ervoor dat de aanvraag goed en snel door de hypotheekaanbieder wordt verwerkt.  Voor wat betreft nazorg nemen we actief contact met de klant op als er bijvoorbeeld wijzigingen zijn in een product, bij de hypotheekaanbieder of wanneer de wet of andere regels veranderen.

Wat kost het?

Voor € 495,- sluiten consumenten zonder advies een hypotheek af bij Independer. Wat krijgt de klant hiervoor, en wat doen wij hiervoor?

Voor dit bedrag:

  • Begeleiden we de klant met het complete hypotheekbemiddelingstraject, van aanvraag tot notaris.
  • Beantwoorden we vragen en helpen met het papierwerk
  • Zorgen wij ervoor dat de aanvraag goed en snel door de hypotheekaanbieder wordt verwerkt
  • Praten we met hypotheekaanbieders om klanten zo’n goed mogelijk aanbod te kunnen doen
  • Zijn wij tijdens de looptijd van de hypotheek contactpersoon

Wie ook een overlijdensrisicoverzekering via ons afsluit betaalt hiervoor geen € 195,- maar € 100,- per verzekering. Twee verzekeringen kosten € 200,00.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.